В жизни каждой семьи нет большей радости, чем радость от рождения ребенка. Дети – это наше будущее, наши наследники, поэтому здоровье и благополучие детей всегда стоят на первом месте. В добрые и трудные времена молитва за детей является мощным инструментом, который помогает родителям обеспечить им заботу и благополучие.

Также мы писали: Молитва оберег для сына: очень сильная молитва о сыне на войне

В этой статье мы рассмотрим молитвы за детей, которые нашли свое выражение в религиозных текстах и народных обычаях.

Молитва о здоровье ребенка

Молитва за здоровье ребенка – это обращение к Всевышнему о даровании здоровья и благополучия. Материнское сердце способно приложить неограниченные усилия, чтобы обеспечить своему ребенку лучше всего. Однако молитва позволяет чувствовать, что есть Божья сила, которая ухаживает за ними и защищает от любых проблем. Во время молитвы за здоровье ребенка, родители выражают свое искреннее желание иметь здорового и счастливого ребенка и обращаются за покровом и благословением.

Молитва о здоровье ребенка звучит так:

Матір Божа, Пресвята Богородиця, Господа мого Ісуса Христа, і вся Свята Трійця, прошу, молю — дай розpaду, благословіть дітей та онуків моїх на щасливе життя, на довголіття.

Молю за них я, гpiшна і негiдна. Не за себе молю, за дітей та внучат моїх. Щоб завжди у них були голiвoньки розумні, погляди ясні, нoги жвaві, душі чисті. Пoзбaв їх від бiди лихoї, так і від життя пoгaного.

Накpий своїм Святим покpoвом, захиcти від хвopoби вeликої, від гopiлки лихої, від нoжа зpaдницького, від вoгню, від лихoго ока, від псyвaння, від уpaз всяких.

Вpятyй, збеpeжи дітей та онуків моїх. Сто поклoнів б'ю, прошу сто раз і все про те ж.

Амінь!

Еще одна молитва за детей:

Господи Ісусе Христе, Сину Божий, молитвами Пречистої Твоєї Матері вислухай мене, недостойну рабу (ім’я). Господи, у милостивій владі Твоїй чада мої, раби Твої (імена). Помилуй і спаси їх, імені Твого ради. Господи, прости їм усі гріхи вільні і невільні, скоєні ними перед Тобою. Господи, настав їх на істинний шлях Твоїх заповідей і розум просвіти світлом Христовим для порятунку душі і зцілення тіла. Господи, благослови їх у домі, у школі, у дорозі і на кожному місці Твого володарювання. Господи, збережи їх під покровом Твоїм святим від кулі, що летить, отрути, вогню, від смертоносної виразки і марної смерті. Господи, захисти їх від усяких видимих і невидимих ворогів, від усякої хвороби, очисти від усякої скверни і полегши їхні душевні страждання. Господи, даруй їм благодать Духа Твого Святого на многії літа життя, здоров’я, цнотливість. Господи збільш і зміцни їм розумові здібності й тілесні сили, Тобою даровані їм, Твоє благословення на благочестиве і, якщо Тобі завгодно, сімейне життя і продовження роду. Господи, даруй мені, негідній і грішній рабі Твоїй (ім’я), батьківське благословення на чад моїх і рабів Твоїх у ранковий, денний і нічний часи імені Твого ради, бо Царство Твоє вічне, всесильне і всемогутнє. Амінь.

Молитва матери за детей

Молитва матери за детей – это одна из самых сильных и древних молитв. Материнская любовь и забота безграничны, и через молитву матери можно выразить свою бескорыстную любовь к своим детям. Молитва матери за детей включает просьбу защитить и направить их в правильном жизненном пути, а также благодарность за радость, которую они приносят в ее жизнь.

Сильная молитва матери за детей:

Пречиста Діво Маріє, Мати Божа, Яка - з волі й задуму Господніх - непорочно зачала та народила, і на благо всього світу, разом із св. Обручником Йосифом, виховала Свого Божественного Сина й Спасителя світу!

Вислухай, моя Свята Заступнице й Покровителько, мою до Нього тиху та щиру молитву і благання й упроси Його, аби Він Своєю милістю і благодаттю дав мені належної - Божої мудрости, сили й терпіння виплекати й виховати моїх дітей чесними і богобоязними людьми, щоби вони були втіхою і підтримкою мені на старість, і всьому народові українському окрасою, і щоб щирим і чистим серцем служили Христовій Церкві та славили й хвалили величне Боже ім’я та ублажали Твої, Богородице, материнство і покору Господній волі.

Амінь.

Молитва к Пантелеймону за здоровье ребенка

Пантелеймон считается покровителем больных и болезней. Молитва к святому Пантелеймону о здоровье ребенка – это обращение за помощью к этому святому, чтобы получить его благословение и поддержку в лечении ребенка. Эта молитва особенно полезна, когда ребенок сталкивается со сложными заболеваниями или переживает физические испытания.

Молитва к Пантелеймону за здоровье ребенка звучит так:

О великий угоднику Христовий, святотерпче і цілителю многомилостивий Пантелеймоне!

Змилосердься надо мною грішною, почуй стогін і плач мій. Умилостив Небесного верховного Лікаря, Творця і Цілителя душ і тіл наших, Христа Бога, — як на те Його воля свята, хай дарує дитині моїй зцілення від недуги.

Прийми недостойне моління моє, не відкинь мене й не гидуй моїми ранами гріховними, змасти їх єлеєм милости Твоєї і зціли дитя моє благодаттю. Виблагай у Христа Господа, Угоднику Божий, щоб через Твоє заступництво дарував здоров’я тілові й спасіння душі дитини моєї.

Амінь.

Сильная молитва за детей

Сильная молитва за детей – это молитва, наполненная верой и уверенностью, что молитва может совершить чудеса. Она выражает безоговорочную веру родителей в могущество Божьей благодати и милосердия. Возможно, слова не всегда могут передать происходящее в сердцах родителей, но молитва есть выражение их безграничной любви и обращение за помощью к Всевышнему.

Очень сильная молитва за детей:

Найсолодший Ісусе, Боже серця мого!

Ти дарував мені дітей по плоті, вони Твої по душі;і мою і їхні душі відкупив Ти Своєю безцінною кров’ю; заради крові Твоєї Божественної благаю Тебе, найсолодший мій Спасителю: благодаттю Твоєю доторкнися сердець дітей моїх (імена) та похресників моїх (імена), захисти їх страхом Твоїм Божественним, утримай їх від поганих нахилів і звичок, спрямуй їх на світлий шлях життя, істини і добра, прикрась життя їхнє усім добрим і спасительним, улаштуй долю їхню як Ти Сам бажаєш і спаси душі їхні провадячи їхніми долями.

Господи Боже отців наших!

Дітям моїм (імена) та похресникам моїм (імена) дай серця праві, аби дотримуватися заповідей Твоїх, одкровень Твоїх та уставів Твоїх і виконувати все це.

Молитва о счастливой судьбе детей

Желание родителей, чтобы их дети имели счастливую и благословенную судьбу, понятно. Молитва за счастливую судьбу детей включает просьбы о защите от злого, направлении на правильный путь, реализации потенциала и благословения на будущее. Это выражает желание родителей видеть своих детей счастливыми и довольными в своей жизни.

Молитва о счастливой судьбе детей звучит так:

Отче щедрот і всякого милосердя!

Від усього свого материнського серця я бажала б дітям своїм повноти земних благ, благословення від роси небесної і від щедрот землі, але найперше хай буде з ними свята воля Твоя!

Облаштуй їхню долю, як Сам того бажатимеш, не обділи їх у житті хлібом насущним, подай їм усе, необхідне на час, коли здобуватимуть собі право на блаженну вічність;

будь милостивий до них, коли згрішать супроти Тебе;

не поминай їм гріхів юності їхньої, через незнання скоєних; зішли скорботу в їхні серця, коли будуть противитися проводу благодаті

Твоєї; карай їх і милуй, спрямовуй на шлях, угодний Тобі, але не відкидай їх з-перед лиця Твого!

Приймай доброзичливо молитви їхні, даруй їм успіх у всякому доброму ділі, не відверни лиця Свого від них у дні скорботи їхньої, щоб не напали на них спокуси понад їхні сили.

Осіняй їх Своєю милістю, нехай ходить з ними ангел Твій і оберігає їх від будь-якого нещастя і злого шляху.

Всеблагий Боже!

Зроби мене матір'ю, що втішається дітьми своїми, хай будуть вони відрадою моєю в дні мого земного життя і опорою у старості моїй.

Удостой мене з упованням на Твоє милосердя постати з ними на Страшному Суді Твоєму й промовити: "Ось я і діти мої, яких Ти дав мені, Господи!"

Нехай разом з ними, прославляючи незмірну благість і вічну любов Твою, восхвалю ім'я Твоє, Отче, Сине і Душе Святий, на віки віків!

Молитва родителей за детей

Молитва родителей за детей – это совместное обращение ко Всевышнему с просьбой о благословении и защите для их детей. Эта молитва является выражением объединения сил и сострадания родителей, которые вместе становятся участниками совместного обряда, направленного на обеспечение счастья и здоровья своих детей.

Молитва родителей за детей:

Отче Небесний!

Твоїй невимовній Благості та ласкавості ми вручаємо дітей, якими Ти зволив нас поблагословити.

Твій Син Божий, Господь наш Ісус Христос, викупив їх своєю найдорожчою кров’ю, а Святий Дух освятив їх у Святому Таїнстві Хрещення.

Ти, Боже, зажадаєш від нас на Страшному Суді відповіді за душі дітей наших. Ми відчуваємо весь тягар відповідальності за душі дітей наших. Тому молимо Тебе, Предвічний Отче, подай нам світло і силу, терпеливість, щоб змогли ми дітей виховати ради святої волі Твоєї.

Наділи нас, Отче Небесний, своєю милістю, щоб ми зуміли вберегти невинність дітей наших, навчати їх власним добрим прикладом, подбати про їхнє добро душевне та тілесне.

І даруй нам, Боже, щоб ми Тебе славити разом з нашими дітьми в Царстві Небесному.

Амінь.

Молитва о детях является неотъемлемой частью жизни многих людей. Она позволяет отдать свои мысли, чувства и надежды в добрые руки Всевышнего. Независимо от того, к какой религии принадлежат родители, молитва имеет силу объединять и оказывать спокойствие в душевных и физических испытаниях.

Вспомните о молитве о своих детях в своих молитвах и добавьте к ним свое личное обращение к Всевышнему. Молитва – это способ соединить ваши сердца с высшими силами и обеспечить вашей семье благополучие, счастье и мир.