Всемогущая сила молитвы уже давно известна человечеству. Однако есть особые молитвы, несущие в себе особый весомый смысл и большую энергетику. Молитва о родителях – одна из таких молитвенных практик, которая полна теплых чувств, любви и пожеланий благополучия для родителей. В этой статье мы собрали разные молитвы за родителей.

Молитва за родителей

Молитва за родителей имеет глубокие корни в религиозных и духовных традициях разных культур. Она является способом выражения благодарности и уважения к воспитавшим нас, поделился своим жизненным опытом и оказывал поддержку в сложных моментах. Вера в то, что молитва может помочь родителям в их нуждах и заботах, дает им надежду и покой.

Молитва о здоровье родителей:

,,Всемилостивий Боже! Дякую Тобі за моїх батьків та за всі ті добра, яких Ти мені подав через них. Вони виховали мене, навчили любити і старатися виконувати Твої Святі Заповіти та остерігатися гріхів. Я люблю їх і хочу завжди шанувати і слухати. Господи, допоможи мені Твоєю Ласкою, щоб я цю постанову виконав (виконала). Благослови їх, Господи, всяким добром, здоров’ям та довгим і щасливим життям, оберігай від злого, дай їм силу перемагати всі труднощі, та щоб на старості літ вони дочекалися потіхи від мене, а по смерті – прийми їх і мене до Небесного Царства. Амінь.”

Еще одна молитва о родителях:

О, праведний Господи Боже! Ти наказав вшановувати батька й матір, також і Сам втілившись, смиренно послухався батьків Твоїх на землі. Покірно молюся Тобі Господу Богові моєму: почуй голос мій і помилуй моїх батьків мене в Твоєї благодаті і любові виховуючих, відверни від них всяку шкідливу пристрасть і недугу, даруй їм здоров’я, довгоденство, мирне життя і багате Твоє благословення вилий на них милосердно. Благослови їхню працю і службу, помилуй їх щедротами Твоїми, щоб Тобі вірне послужило і мене на Твою славу і службу гідно виховавши, отримали благодать Твою в цьому житті, після ж живіт вічний, Амінь.

Сильна молитва за батьків

"Добрий Боже! Твоїй опіці доручаю моїх батьків. Своїм Провидінням дивися за ними. Благослови їхній труд, підтримуй їхнє життя. Уділи їм благодаті завжди бути з’єднаними з Тобою. Помнож їхню віру, уповання на Тебе і любов серця; нехай у Тобі знаходять справжній мир. Допоможи мені постійно пам’ятати і активно допомагати батькам, щоб я міг (могла) їм віддячити за блага, отримані від них. Батькам нашим належить слушний відпочинок, а все ж таки вони турбуються про нас постійно. Подай їм, Боже, спокійний вечір життя та будь із ними, щоб не почувалися самотньо. Продовж дні їхнього життя, додай сил і надії, а колись дай осягнути вічну нагороду на небесах. Амінь."

Ще одна сильна молитва за батьків:

"Господи і Боже мій Ісусе Христе! Почуй мою молитву про батьків моїх (імена). Даруй їм однодумність і любов у всі дні життя їх. Зміцни тіла їх у здоров’ї, нехай послужать Тобі справами милості і Євангельського добра. Навчи мене завжди бути слухняним батьківському слову, визволи мене від лицемірства в поводженні з ними і не позбав нас всіх виправдання на Страшному Суді твоєму. Амінь"

Общая молитва о родителях

Помимо личной молитвы, общая молитва за родителей имеет особую силу. Групповая энергия и коллективная интенция могут создать мощный поток положительной энергии, направленный на поддержку и благополучие родителей.

"О, Преблагословенна Мати Воплоченого Слова і наша Найсолодша Матір! Я тут, у Престола Небесної Благодаті та біля Твоїх стіп, з відкритим серцем і любов’ю, благаю: нехай за Твоїм заступництвом всемогутній Господь Своєю милістю і любов’ю вселить в серце мого чоловіка (ім'я) і моїх дітей (імена), моїх онуків (імена) мир, любов і потяг до всього доброго і праведного, тверде бажання і намір слідувати за Божою правдою і волею.

Ублагай Твого Божественного Сина не допустити нікого з моєї сім'ї до розлучення і тяжкого розтавання, до тяжких і невиліковних хвороб, до передчасної і наглої смерті. Нехай наш дім і всі ми, хто проживаємо в ньому, будемо захоронені від пожежі і повені, від нападу злодіїв і ворогів, від всяких та різних злих і небезпечних обставин, нечистого і заздрісного ока та язика.

А ми будемо прославляти й дякувати Богові та ублажати й шанувати Твоє святе Ім'я — нині, і повсякчас, і навіки віків. Амінь."

Молитва за умерших родителей

Господи Ісусе Христе, Боже наш! Ти сиріт охоронитель, скорботних пристановище і тих, що плачуть, утішитель. Звертаюсь до Тебе я, осиротілий, зітхаючи й плачучи, і молюсь Тобі: вислухай благання моє і не відверни Лиця Твого від зітхань серця мого і від сліз очей моїх. Молюся Тобі, милосердний Господи, заспокой скорботу мою за розлукою за батьками моїми, що породили і виховали мене ( імена їхні), а душі їх, що відійшли до Тебе з правдивою вірою в Тебе і твердою надією на Твою Чоловіколюбність і милість, прийми в Царство Твоє Небесне. Схиляюсь перед Твоєю святою волею, що нею взято їх від мене, і прошу Тебе: тільки не візьми від них милості й добросердя Твого. Знаю, Господи, що Ти, Суддя світу цього, гріхи й нещастя батьків караєш у дітях аж до третього й четвертого роду, але Ти й милуєш батьків за молитви й доброчесність дітей їхніх, онуків і правнуків. Із щирістю серця благаю Тебе, Судде милостивий, не карай вічною карою померлих незабутніх батьків моїх (ім'я), а відпусти їм всі провини їх вільні й невільні, які вони учинили словом і ділом, свідомо і несвідомо за життя свого тут на землі, і з милосердя і чоловіколюбності Твоєї, молитвами Пречистої Богородиці і всіх святих, помилуй їх і від вічної муки визволи. Милосердний Отче отців і дітей! Дай мені всі дні життя мого, до останнього зітхання мого, не переставати пам'ятати про покійних батьків моїх в молитвах моїх, і благати Тебе, праведного Суддю, щоб Ти оселив їх у місці світлому, у місці прохолоди і місці спокою, з усіма святими, де немає ніякої хвороби, смутку й зітхання. Милостивий Господи! Прийми нині за рабів Твоїх (ім'я) мою щиру цю молитву і віддай їм нагородою Твоєю за працю й піклування у вірі та християнській побожності, бо вони насамперед навчили мене знати Тебе, свого Господа, благовійно молитися Тобі, на Тебе одного уповати в біді, скорботах та хворобах і дотримувати заповідей Твоїх. За добре піклування їх про моє зростання духовне, за теплі молитви, які приносив вони за мене до Тебе, і за ці дари, які вони випросили мені від Тебе, віддай їм Своєю милістю, Своїми небесними благами і радостями у вічному Царстві Твоєму. Бо Ти Бог милостей і щедрот та чоловіколюбства, Ти спокій і радість вірних рабів Твоїх і Тобі славу возсилаємо з Отцем і Святим Духом нині, повсякчас і на віки віків. Амінь.

Как правильно молиться за родителей

  • Сердечная преданность: Начните молитву с искренней преданности и благодарности родителям за все, что они для вас делали.
  • Честные слова: Выразите свои чувства и желания относительно их здоровья, счастья и долголетия.
  • Молитва с любовью: Пусть ваши слова будут наполнены любовью и позитивной энергией.
  • Просечение: Не стесняйтесь просить Божью благодать для своих родителей – это нормально в молитве.
  • Спасибо за ответ: Важно благодарить за то, что ваша молитва услышана и отвечается.

Вывод

Молитва за родителей – это выражение глубокой любви, уважения и признательности. Сильная молитва о родителях имеет мощную силу влияния на их жизнь, способствуя их здоровью, благополучию и счастливому будущему. Общая молитва также усиливает эту силу, объединяя общину в позитивном намерении. Пусть молитва за родителей будет не только религиозным обрядом, но и личной духовной практикой, которая дарит нам всем гармонию и благополучие.